Landal Greenparks parken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen

maandag 11 oktober 2021

Landal GreenParks op de bres voor de egel

Het gaat slecht met de egel. Het is daarom tijd om in actie te komen. Landal GreenParks en Natuurmonumenten starten een gezamenlijke campagne om aandacht te vragen voor het voortbestaan van de egel. Doelstelling is onder meer om 500.000 kinderen te bereiken via OERRR-leden, scholen en partners.


Afgelopen weekend vond het jaarlijkse egelweekend plaats, waarbij Zoogdiervereniging, Egelwerkgroep, Jaarrond Tuintelling en OERRR oproepen om egelwaarnemingen, bijvoorbeeld uit de eigen achtertuin, door te geven, zodat een actueel beeld ontstaat. De eerste landelijke egeltelling vond 13 jaar geleden plaats. In de loop der jaren is de Egeltelling een terugkerend evenement geworden en zijn er veel interessante data verzameld over de verspreiding van egels in ons land. Uit tellingen vanuit het Netwerk Ecologische Monitoring blijkt dat de egelpopulatie sinds 1994 met 67% is afgenomen. Verstedelijking, het verdwijnen van natuurlijk leefgebied, de druk van roofdieren in natuurgebieden spelen daar o.a. een rol in. Met de groei van steden en dorpen worden tuinen voor egels steeds belangrijker.

Egelstrijdpakket aanvragen

OERRR, het jeugdprogramma van Natuurmonumenten, gaat dit jaar de barricades op voor de egel, daarbij gesteund door Landal GreenParks. Met het egelstrijdpakket kunnen kinderen bijvoorbeeld een egelsnelweg maken in hun buurt. Boswachter Ruben Vermeer: “Het leefgebied van de egel bestaat vaak uit meerdere tuinen of aangrenzende parkjes. Om aan voedsel te komen moet de egel aan de wandel. In ons dichtbevolkte landje moet je dan al snel een drukke straat oversteken met verkeer. Hier gaat het vaak mis; veel egels overleven dit niet omdat zij zich oprollen bij gevaar in plaats van vluchten. Daarom is het niet alleen belangrijk dat we onze tuinen egelvriendelijk inrichten, maar ook dat we ze goed met elkaar verbinden. Samen kunnen we ervoor zorgen dat egels niet voorgoed uit onze tuinen verdwijnen!”

Het egelstrijdpakket is gratis aan te vragen op www.oerrr.nl/egel.of kiest u liever voor Center Parcs of Roompot
Even weg op een park van DroomparkenTopparkenEuroParcs of RCN