Landal Greenparks parken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen

woensdag 13 oktober 2021

Landal GreenParks wil ‘onvergetelijke vakanties voor iedereen’ waarmaken

Onbezorgd op vakantie gaan is niet voor iedereen een vanzelfsprekendheid. Voor mensen met een beperking is niet alleen belangrijk dat een vakantiebestemming fysiek toegankelijk is, maar ook dat deze gastvrij en verwelkomend is. Landal GreenParks is al een groot aantal jaren bezig met het mogelijk maken van onvergetelijke vakanties voor iedereen.

Op de parken van de vakantieaanbieder staan onder andere speciale longvilla’s, gehoorvilla’s en visionvilla’s voor slechtzienden. “Daarbij gaat het niet alleen om de hardware, het zo toegankelijk mogelijk maken van vakantiewoningen en restaurants, maar er is ook aandacht voor de zachte kant, omgang en respect”, vertelt Anneke Mezger, director facilities & projects bij Landal GreenParks in het kader van de Week van de Toegankelijkheid.

“In ons land hebben circa 1,4 miljoen mensen een matige of ernstige lichamelijke beperking, waarvan 400.000 ernstig. Deze groep wil graag op vakantie, maar doet dit vaak niet uit onzekerheid over wat men op de locatie gaat aantreffen of omdat een locatie niet toegankelijk is,” aldus Anneke Mezger. Om bredere bekendheid te geven aan de faciliteiten op de vakantieparken, werkt Landal GreenParks sinds vorig jaar samen met Ongehinderd, een maatschappelijk gedreven onderneming, die met een app en website mensen met een beperking altijd en overal inzicht geeft in de toegankelijkheid van publieke locaties.

Trainingen voor medewerkers

Mezger: “Dit sluit nauw aan bij onze ambitie om onvergetelijke vakanties voor iedereen mogelijk te maken. Voor de invulling van de ‘zachte kant’ ontvangen onze medewerkers trainingen, waarbij ‘zelf ervaren centraal staat. We laten hen in een rolstoel zitten en met een speciale bril ontdekken wat je waarneemt met een visuele beperking. Ervaringsdeskundigen vertellen over hun ervaringen met de benadering door onze medewerkers.”

Drie categorieën aanpassingen

Aangepaste woningen zijn een vast onderdeel op alle nieuwbouwparken van Landal GreenParks, maar ook bij renovatie van bestaande accommodaties wordt gelet op aanpassingen aan een breder gebruik, zoals bijvoorbeeld het plaatsen van vlakke inloopdouches. De vakantieaanbieder onderscheidt drie categorieën aangepaste accommodaties: breed toegankelijk voor gasten die minder goed ter been zijn; extra toegankelijk voor rolstoelgebruikers en speciaal toegankelijk, als het compleet voldoet aan alle toegankelijkheidscriteria, inclusief een hoog/laagbed en een onderrijdbare keuken.

Speciale concepten: Visionvilla, Gehoorvilla en Longvilla

Bovendien zijn er speciale accommodatieconcepten voor gasten met zicht- of gehoorproblemen, of die

aan luchtwegaandoeningen lijden. Zo beschikken Landal Landgoed ’t Loo (Gelderland) en Landal Hoog Vaals (Limburg) over een zogeheten Visionvilla, speciaal bestemd voor gasten met een visuele beperking. Bij de inrichting is gewerkt met duidelijke contrasten, er is een geavanceerd verlichtingssysteem en aangepaste apparatuur. In en om het centrumgebouw is belijning aangebracht en de parkinformatie wordt in braille en grote letters aangeboden. De bungalow is voorzien van een omheinde tuin.

Bron: Landal GreenParksof kiest u liever voor Center Parcs of Roompot
Even weg op een park van DroomparkenTopparkenEuroParcs of RCN