Landal Greenparks parken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen

woensdag 6 april 2022

Landal GreenParks meest duurzame vakantieparkenaanbieder van Nederland

 In de jaarlijkse Sustainable Brand Index is Landal GreenParks geëindigd als meest duurzame vakantieparkenaanbieder. Landal GreenParks behaalde dezelfde score als vorig jaar (76%), maar moest de eerste plaats binnen de sector Travel & Tourism afstaan aan nieuwkomer ANWB Reizen (78%). Landal GreenParks verdient daarmee het predicaat meest duurzame vakantieparkenaanbieder, nadat het vier jaar lang de lijst met meest duurzame reismerken aanvoerde.

De Sustainable Brand Index werd dit jaar in Nederland voor de zesde keer gehouden onder 202 merken in 17 sectoren. Het is Europa's grootste onafhankelijke onderzoek op het gebied van duurzaamheid en consumentenmerken, met in totaal meer dan 1500 merken, ruim 35 sectoren en bijna 70.000 consumenten in 8 landen. De studie is gebaseerd op onderzoek onder Nederlandse consumenten en laat zien hoe consumentenmerken worden gezien op het gebied van duurzaamheid, milieu- en maatschappelijke verantwoordelijkheid. De Sustainable Brand Index meet en analyseert hoe duurzaamheid van invloed is op merken en hoe consumenten het duurzaamheidswerk van merken beoordelen. Elk merk is willekeurig beoordeeld door ten minste 1.000 mensen.

Landal GreenParks behaalde in de sector Travel & Tourism de tweede plaats. De Vegetarische Slager werd dit jaar uitgeroepen tot het meest duurzame merk van Nederland. Andere branchewinnaars zijn o.a.: Greenchoice (energie), ANWB (mobiliteit), IKEA (retail), Albert Heijn (supermarkten), Tesla (automotive) The Body Shop (beauty), ASN Bank (banken), Bar-le Duc (dranken) en Bol.com (e-commerce). Ruim 11.000 Nederlanders zijn bevraagd naar hun beoordelingen van duurzaamheid van bekende merken.

Ambitieus duurzaamheidsprogramma

Een ambitieus duurzaamheidsprogramma brengt Landal GreenParks elk jaar dichter bij het doel om in 2030 klimaatneutraal te zijn. De vakantieaanbieder investeert in groene initiatieven, projecten en partnerschappen en ondersteunt de biodiversiteit van de natuur en de directe omgeving van de vakantieparken. Daarnaast richt Landal GreenParks zich op de verduurzaming van energie op de parken, duurzaam bouwen en op een actief hergebruik- en afvalreductiebeleid.

Bron: Landal GreenParksof kiest u liever voor Center Parcs, Roompot of  EuroParcs ! 
of liever naar Siblu VakantieparkenTopparken !