Landal Greenparks parken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen

vrijdag 3 mei 2024

Mr. hostmanship, Bas Hoogland overleden

 Op 1 mei 2024 is Bas Hoogland, voormalig commercieel directeur van Landal GreenParks, op 63 jarige leeftijd overleden. De recreatiesector verliest daarmee een kleurrijk persoon die het begrip ‘Hostmanship’ in zijn wapenschild had staan. Onder zijn bezielende leiding wist Landal zich o.a. te kronen tot Meest Gastvrije Bedrijf van Nederland.

Bas Hoogland werkte 19 jaar voor Landal GreenParks en nam daar in december 2014 afscheid wegens gezondheidsproblemen. Wie dacht dat hij daarna achter de geranium terecht zou komen, kent Bas Hoogland niet erg goed. Hij startte, samen met zijn vrouw, een Bed & Breakfast ‘De Heerlijkheid’, in het Zuid-Limburgse Vijlen. Ook bleef hij actief als spreker en adviseur over het onderwerp dat hem dreef; ‘Hostmanship – de kunst van het gastvrij verwennen van je gasten.’ Op zijn onderkomen in Vijlen kwamen regelmatig ondernemers over de vloer met wie hij graag in discussie ging over de recreatiesector.

Zijn dienstverband van bijna 19 jaar bij Landal GreenParks heeft hem de meeste bekendheid opgeleverd in de recreatiesector. Hij heeft o.a. aan de wieg gestaan van de merknaam ‘Landal GreenParks’ en de introductie van de uiterst populaire mascotte Bollo. Binnen de sector werd hij zeer hoog gewaardeerd om zijn kennis en passie voor gastbeleving. Hij wist het bedrijf Landal in 2010 te laten schitteren als ‘Meest Gastvrije Bedrijf’; van Nederland en ontving in 2014 de persoonlijke award ‘Mr Klantvriendelijkheid’. Landal was ook meerdere jaren achtereen branchewinnaar van de Award voor Meest Gastvriendelijke Bedrijf. Het deed hem dan ook pijn om te zien dat Landal, na zijn vertrek, langzaam afzakte op de landelijke ranglijst.

Bron en hele artikel: pretwerkof kiest u liever voor Center Parcs, Roompot of  EuroParcs ! 
of liever naar Siblu VakantieparkenTopparken ! 

Een vakantiehuis via BelvillaAllcamps of Bungalowspecials