maandag 25 september 2017

Glamping en vakantieparken: een goede match?

Glamping is al jaren een trend die ook anno 2017 nog steeds in populariteit toeneemt. Deze luxe vorm van kamperen deed zijn intrede via de campings, maar inmiddels raakt glamping ook bij de gevestigde bungalowparken steeds meer ingeburgerd.

Bijzondere accommodaties
Dat glamping (oftewel glamorous kamperen) hot is, is een understatement. Waar glamping in eerste instantie het luxere kampeerwerk in vooropgezette safaritenten met wat ligbedjes en een keukentje betrof, lijkt de term nu een veel bredere lading te dekken. Ik noem het maar "bijzonder overnachten". Zo kun je overnachten in een boomhut, yurt, strandhuisje, glamtainer, woonboot of zelfs helicopter. Je kunt het zo gek niet bedenken. Zo lang het outdoor gevoel maar aanwezig is en het geen stenen bungalow betreft.

De safaritenten (tegenwoordig ook wel lodgetenten of zelfs lodgesuites genoemd) doen het ook nog altijd uitstekend, zij het vaak nóg luxer. Sommige varianten overtreffen zelfs een goede hotelkamer. Boxsprings, bad op pootjes, een flatscreen televisie en wifi zijn geen uitzondering.

Deze hippe vorm van overnachten is ook de grotere Nederlandse vakantiepark-ketens niet ontgaan. Zowel Center Parcs als Landal GreenParks zijn hier actief op ingesprongen en hebben ook onlangs nog nieuwe glamping-achtige uitbreidingen gedaan.

Landal GreenParks is altijd bezig met vernieuwen. Reeds in 2011 werden de eerste vijf safaritenten geplaatst bij Landal Coldenhove. Daarna volgden meer parken o.a. op de Veluwe, op Texel en in Duitsland. En inmiddels ook te boeken bij twee Duitse Landal parken: woodlodges, schattige houten huisjes die doen denken aan een stacaravan, maar dan net even anders. Uiteraard mét eigen sanitair en een keukenblok.

De nieuwe stacaravans bij Landal Sonnenberg (Duitsland) en Landal Rabbit Hill (Veluwe) mogen er ook zijn: moderne 6-persoons accommodaties met centrale verwarming, zodat deze ook in het voor- en najaar geboekt kunnen worden.

Tevens zeer succesvol bij Landal zijn de strandhuisjes. Bij Landal Beach Resort Ooghduyne in Julianadorp en Landal Beach Villa's Hoek van Holland kun je verblijven in luxe huisjes direct op het strand, met uitzicht op de Noordzee. Alleen de foto's van deze optrekjes zijn al zeer verleidelijk.Bron en hele artikel: Pretwerk