Landal GreenParks VakantieparkenFerienpark TippsFerienpark Tipps
Center Parcs Landal Roompot Sunparks Overige
Home | Landal GreenParks | Last Minute | Thema | Landal Skilife | Landal Campings

 

Natuurlijk bij Landal GreenParks

 

 

 

 
snel meer weten over iets van Landal
(bijv: lommerbergen, subtropisch, duitsland, zomervakantie, copd)
uw onderwerp/code:


dinsdag 12 september 2017

Noord-Duitse kampioenschap sledehondenrace te gast in Landal Dwergter sand

Noord-Duitse kampioenschap sledehondenrace te gast in Landal Dwergter sand

In de winter is het in Landal Dwegter Sand: vingers gekruist! Ook in dit jaar zal Landal Dwegter Sand de locatie zijn voor de tweede editie van het Noord-Duitse kampioenschap sledehondenrace. Het wordt georganiseerd door SCCN ("sledehonden Sport Club Neder-Saksen e.V.")

Geschiedenis van de sledehondenrace
Uitgevonden door de Noord-Amerikaanse of Groenlandse Inuit. In de 19e eeuw was het de favoriete wijze van vervoer in de wintermaanden in de poolgebieden. De hondenslee was vooral populair in Alaska, maar ook in Aziatische Siberiƫ werd er vaak gebruikt van gemaakt. Aan het eind van de 19e eeuw, de tijd van de goudkoorts in Alaska, wisten ook de blanken de voordelen van de hondenslee te waarderen. Vandaag wordt de slee in Alaska, Groenland en in het Noordpoolgebied nog steeds gebruikt als een belangrijk vervoers- en transportmiddel. Echter, is er ook een heuse sport ontstaan, die in veel delen van de wereld wordt gehouden.

Sledehondenrace in Landal Dwegter Sand
In het weekend van 2 en 3 December is het vingers gekruist. De individuele lopers staan klaar voor de start met een team van maximaal tien honden voor het Noord-Duitse kampioenschap. Landal Dwergter sand hoopt op een goede portie sneeuw. Maar zelfs zonder sneeuw, is het evenement te leuk om te missen! Het is met name indrukwekkend om de samenwerking tussen mens en dier te ervaren, en om te ontdekken hoe leuk deze sport is. Wij wensen alle viervoeters en tweevoetige veel geluk!

Bron: Landal

Labels:
 

. .Labels

acties, activiteiten, Aelderholt, Aerwinkel, Ameland, Amerongse Berg, awards, Beach Resort, Beach Villa's, Belgie, Bloemert, Bollo, Brandnertal, Brochure, Burgh Haamstede, Businessline, camping, Cauberg, Chalet Matin, Coldenhove, Darwin Forest, Denemarken, Divers, Duc de Brabant, Duitsland, Dunimar, Duurzaamheid, Dwergter Sand, Eifeler Tor, Elsgraven, Engeland, Esonstad, evenementen, Gebeurtenissen, Gottales, Haamstede, Heideheuvel, Heihaas, heimbachtal, Hellendoornse Berg, hemelvaart, herfst, Herfstvakantie, Hochmontafon, Hochwald, hoek van holland, Hof van Saksen, Hongarije, Hoog Vaals, Hunerwold State, katschberg, Kerst, Kerstvakantie, Kleinkirchheim, Land van Bartje, Landgoed 't Loo, Lauwersoog, lente, Lenzerheide, limburg, Livingstone, Lommerbergen, Miggelenberg, Mooi Zutendaal, Nieuwvliet, Ooghduyne, oostenrijk, Orveltermarke, Ouddorp, pasen, pinksteren, Port Greve, Prijsvraag, Rabbit Hill, Reeuwijkse Plassen, Reevallis, Rehrenberg, Salztal, Schatberg, Sluftervallei, Sneekermeer, Sonnenberg, Stroombroek, Suyderoogh, Terherne, Terschelling, Texel, Travemunde, Twenhaarsveld, Veluwemeer, Vennenbos, Vierwaldstattersee, Vitamaris, Vlegge, Vlieduyn, Vogelmient, voorjaar, vuurwerkvrij, Walensee, Warsberg, Waufsberg, winter, Winterberg, Wirfftal, Wolfsberg, zomer, Zwitserland

Andere Acties

Vorige posts

 

Powered by Blogger

Adverteren - Privacy Statement en Disclaimer - Sitemap