maandag 11 maart 2019

Awaze – de nieuwe naam van Europa's toonaangevende aanbieder van vakantieparken en accommodaties

Awaze is de nieuwe bedrijfsnaam van de toonaangevende aanbieder van vakantieparken en accommodaties in Europa.

In een toespraak op de ITB in Berlijn zei de CEO van Awaze, Henrik Kjellberg, dat de groep achter merken als cottages.com, Hoseasons, James Villa Holidays, Landal GreenParks en NOVASOL zich volledig wil richten op het benutten van haar omvang en schaal om partners, gasten en medewerkers als onderdeel van een duidelijke groeiambitie dagelijks geweldige vakantie-ervaringen te bieden.

Hij zei: "De Awaze-portfolio bevat een aantal fantastische merken, maar de ontwikkeling van een nieuwe huisstijl en de vorming van een nieuw managementteam zullen ons in staat stellen om ervaringen te delen, groepsbrede technologische oplossingen te ontwikkelen en het tempo van onze groei te versnellen. De markt voor verhuur van vakantieverblijven is sterk en we hebben een uitstekende uitgangspositie om in te spelen op die vraag.“

Het nieuwe Awaze-team in Londen, waartoe ook CTO Álvaro de Nicolas en Group CFO Liliana Solomon behoren, wordt geleid door Kjellberg. Gezamenlijk hebben zij een vijfpuntenstrategie voor de groep ontwikkeld die gericht is op het opbouwen van de merken, het implementeren van hoogwaardige technologieën, het vergroten van de aanwezigheid op de markt door acquisities en organische groei, het samenwerken tussen de merken en het ontwikkelen van een uitstekende teamcultuur binnen de groep.

De uit verschillende merken bestaande Awaze-groep genereert bruto-inkomsten van meer dan EUR 1,8 miljard, verhuurt jaarlijks accommodaties aan meer dan 8 miljoen vakantiegangers en heeft meer dan 110.000 vakantieverblijven in 36 landen. Kjellberg zegt dat de pan-Europese dimensie van het bedrijf weliswaar belangrijk is, maar dat Awaze en haar merken ook in de toekomst op lokaal niveau zeer betrokken zullen blijven bij de eigenaren en de gemeenschappen in de gebieden waar ze actief zijn.

Kjelberg zei: “Geen andere aanbieder van vakantieparken en accommodaties heeft een dergelijke mix van internationale aanwezigheid en lokale kennis, deskundigheid en ondersteuning in huis. Eigenaren willen dezelfde persoonlijke aanpak, ongeacht of ze nu in Kroatië, Cornwall of Kopenhagen zitten. Daarom blijven we ons naast onze centrale groepsstructuur inzetten voor echte lokale ondersteuning.“

De merken die deel uitmaken van de Awaze-portfolio waren voorheen eigendom van Wyndham Worldwide, voordat ze in mei 2018 werden verkocht aan Platinum Equity. Ga voor meer informatie naar www.awaze.com.

bron: Landal