Landal Greenparks parken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen

dinsdag 8 oktober 2013

Vakantie voor visueel beperkten, steeds meer vanzelfsprekend!

Vakantie is voor heel veel mensen vanzelfsprekend. Maar als je een beperking hebt, blind of slechtziend, dan is vakantie niet altijd vanzelfsprekend! Terwijl je in je eigen omgeving prima kan functioneren, is dit op vakantie vaak heel anders.

Gelukkig is er de laatste jaren steeds meer aandacht om zowel mensen met een beperking als slechtzienden een fijne vakantie te bezorgen, omdat er steeds meer organisaties gaan samenwerken om aangepaste vakantiebungalows voor gehandicapten te bieden.

Goede samenwerking is belanrijk
Een goed voorbeeld hiervan vinden we bij Landal GreenParks, waar samen met Visio, het expertisecentrum voor slechtzienden en blinden, een speciale vakantiebungalow is ontwikkeld. Tijdens het ontwikkelproces zijn er diverse deskundigen geraadpleegd, waaronder de Technische Unie, Gira en Viziris. Daarnaast is de vakantiebungalow ook onderworpen aan een uitvoerige praktijktest, uitgevoerd door slechtzienden met en zonder hulphond. Ook deze input is gebruikt om de speciale vakantiebungalow 'Visionvilla' zo goed mogelijk in te richten voor slechtzienden en blinden.

bron en hele artikel: bungalowparkoverzicht