Landal Greenparks parken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen

maandag 2 februari 2015

Butterfly World Borculo is nu kansloos

Het faillissement van Zodiac Zoos treft ook de plannen voor Butterfly World bij de Hambroekplas in Borculo.Geen Butterfly World, geen Landal GreenParks aan het water van de Hambroekplas en geen subtropisch zwembad.

 De droom dat Borculo de grootste overdekte vlindertuin van Europa krijgt, is verder weg dan ooit. Nadat projectontwikkelaar ESBI zich al eerder had teruggetrokken, lijkt het faillissement van initiatiefnemer Zodiac Zoos de doodsteek te worden voor het ambitieuze plan. Maandag verklaarde de rechtbank Gelderland in Arnhem Zodiac Zoos failliet. Ook de dierentuinen van het bedrijf: Dierenpark De Wissel in Epe, Zooparc in Overloon en Aqua Zoo in Leeuwarden zijn op de fles.
....

Mooi Plan
Anderhalf jaar geleden meldde Zodiac Zoos nog trots dat Butterfly World een stap dichterbij was gekomen. Het bedrijf had overeenstemming bereikt met projectontwikkelaar ESBI Bouw uit Vroomshoop over de verkoop van 27 hectare grond bij de zogenoemde tweede Hambroekplas. ESBI wilde hier deels op en aan het water 225 vakantiebungalows bouwen, die verhuurd zouden gaan worden aan Landal GreenParks. Maar ESBI trok zich volgens Wagenaar vorig jaar terug. „Daardoor was de financiering eigenlijk al weggevallen. Jammer, want het blijft een ongelooflijk mooi plan. De Achterhoek kan zo’n publiekstrekker goed gebruiken.”


Bron en hele artikel: tubantia