Landal Greenparks parken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen

woensdag 11 februari 2015

Meer nieuwe Green Keys voor Landal

Tijdens de landelijke uitreiking van Green Key certificaten in Hoeven (N-Br), hebben maar liefst 21 parken van Landal GreenParks een certificaat uitgereikt gekregen. Onder hen de parken Landal Heideheuvel, Miggelenberg en Rabbit Hill, die dit jaar voor het eerst het gouden certificaat behaalden. Veertien parken behaalden in 2014 een Green Key certificaat, drie in 2013 en één in 2012. Landal heeft zich ten doel gesteld eind 2015 veertig parken gecertificeerd te hebben.

Green Key certificaten
Green Key is hét keurmerk voor duurzame accommodaties in gastvrijheidssector. Ieder jaar ontvangen de ondernemers die aan de criteria voldoen het Green Key certificaat uit handen van de Stichting KMVK. Dit jaar werden de certificaten uitgereikt door Maurits Groen, de nummer 2 van de Duurzame Top Honderd van Dagblad Trouw.

Duurzaam en betrokken ondernemen
“Bij Landal maken we ons sterk voor de natuur, onze gast en de samenleving duurzaam en betrokken ondernemen noemen we dit. Met Green Key geven we een praktische invulling aan onze inspanningen en maken deze zichtbaar voor onze gasten,” aldus Thomas Heerkens, algemeen directeur van Landal GreenParks. Daarnaast streeft Landal naar een 30% lagere CO2 voetafdruk in 2020 en een compleet klimaatneutrale bedrijfsvoering in 2030.

Duitse Green Key gecertificeerde parken
Ook de buitenlandse parken van Landal GreenParks worden gecertificeerd. Landal Winterberg en Sonnenberg waren in 2014 de eersten, en bovendien de allereerste Duitse bungalowparken die Green Key gecertificeerd werden. Duitsland kende tot vorig jaar nog geen aparte criteria voor bungalowparken. Ook voor België, Oostenrijk, Zwitserland, Hongarije en Tsjechië zijn voorbereidingen gestart voor de Green Key certificering.

Bron: Landal