Landal Greenparks parken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen

vrijdag 6 februari 2015

Raad praat verder over Landal

Vier tegenstanders en vier voorstanders maakten donderdag van de mogelijkheid gebruik om in te spreken bij de behandeling van het haalbaarheidsonderzoek naar Landal Duynparc.

Doordat er slechts anderhalf uur was uitgetrokken voor de bespreking van het onderzoekskader, kwamen de raadsleden zelf donderdag nog niet aan bod. De insprekers kregen de tijd (ieder vijf minuten) en gaven de raadsleden hier en daar zelfs nieuwe stof tot nadenken.

Zo wees Edith van Daalen, eigenaar van het Oude Raadhuis, op de consequentie van het niet benutten van de kans die een recreatiepark op deze plek biedt. "Wat is dan het scenario? Dan worden wij als intercitystop steeds meer een buitenwijk van Amsterdam. We horen tot de MRA, de Metropool Regio Amsterdam, de open ruimte van de Zanderij is niet toekomstbestendig. Liever nu fraaie, vrijstaande vakantiebungalows, dan over een aantal jaar hoogbouw langs de spoorlijn. Nu kunnen we nog voorwaarden stellen en er iets moois van maken. Kijk maar naar het Landal-park op Texel. Het geeft ook een enorme boost aan het dorp. De naam Duynparc Castricum is natuurlijk geweldig, als je het hebt over destinatiemarketing."

Bron: dichtbij