Landal Greenparks parken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen

woensdag 30 december 2020

ABN AMRO verwacht herstel voor campings en bungalowparken in 2021

 De economen van ABN AMRO maken de balans op na een jaar coronaperikelen in de sector leisure. Vooral groepsaccommodateis en hotels zijn hard geraakt. In de vooruitblik op 2021 voorziet de bank een groei voor campings en bungalowparken t.o.v. het jaar 2019.

Hotels worden absoluut gezien het hardst geraakt door de maatregelen. Het aantal overnachtingen daalde met 17 miljoen naar ruim 24 miljoen; procentueel gezien zijn de groepsaccomodaties het hardst getroffen. Overheden in het buitenland geven al maanden een negatief reisadvies voor Nederland. Het aantal buitenlanders dat hier overnacht is dit jaar dan ook 52 procent lager dan vorig jaar.

Verwachtingen voor 2021

Met een verwachte stijging van 70 procent in 2021 ten opzichte van 2020 veert de sector Leisure weer op. Maar de sector zit daarmee nog zeker 15 procent onder het niveau van 2019. Dat komt doordat volgend jaar, zeker in de eerste helft, nog steeds beperkende overheidsmaatregelen zullen gelden. Deze maatregelen begrenzen vooral bioscopen, groepsaccommodaties, eetcafés, musea, attractieparken en de reisbranche in hun activiteiten.

Bron en hele artikel: Pretwerk



of kiest u liever voor Center Parcs of Roompot
Even weg op een park van DroomparkenTopparkenEuroParcs of RCN