Landal Greenparks parken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen

dinsdag 22 december 2020

Het thuiswerken zat? Verplaats je werkplek een tijdje naar een vakantiehuisje

Om de sleur van het thuiswerken te doorbreken, gaan steeds meer mensen op workation. Je neemt geen vakantiedagen op, maar boekt wél een vakantiehuisje. Een andere omgeving inspireert.

Het idee van een workation is dat je werkt in vakantiesferen. Het moet maar in je budget passen om hiervoor een vakantiehuisje te huren, maar er zijn ook werkgevers die dit voor hun mensen doen. Hoeveel je werkt en hoe je dagindeling eruitziet, hangt af van het doel van je workation en wat voor werk je doet; dat verschilt per persoon. 

,,Mijn dagen waren niet anders dan normale werkdagen, maar mijn uitzicht wel: de zee’’, zegt zelfstandig ondernemer Suzanne van Duijn (32). Samen met haar vriend Niels van der Elst (38), die in loondienst is, ging ze op workation naar Zandvoort. ,,We sloten onze werkdag af met een strandwandeling terwijl de zon onderging. Dat geeft een vakantiegevoel.”

Inspiratieboost

Naast een vakantiegevoel kan een workation ervoor zorgen dat je productiviteit en creativiteit toenemen. ,,Een andere omgeving schudt letterlijk je hersenen even door elkaar’’, zegt psycholoog Thijs Launspach. ,,Je neemt andere gewoontes aan en komt op nieuwe ideeën.’’ Afgezonderd werken in een nieuwe omgeving om zo een inspiratieboost te krijgen, was voor de coronacrisis al populair onder een kleinere groep. Zo gaan schrijvers al eeuwenlang in residentie en doen locatie-onafhankelijke ondernemers hun werk overal ter wereld. 

Bron en hele artikel: AD



of kiest u liever voor Center Parcs of Roompot
Even weg op een park van DroomparkenTopparkenEuroParcs of RCN