Landal Greenparks parken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen

dinsdag 14 oktober 2014

Nieuwe site wat nader bekeken

Zoals vorige week al aangegeven gaat Landal zijn website vernieuwen.

Wij zijn er al even wat dieper ingedoken en tonen hierbij wat uitgebreidere screenshots.
Over het algeheel genomen ziet de nieuwe website er fris en rustig uit. Het is duidelijk dat Landal rekening houdt met het bezoeken van de website via tablet. Zo zijn de letters groter en is er mee (wit)ruimte tussen de regels, waardoor de website nu zowel in landscape versie en portrait versie op de tablet goed te lezen valt en rustig overkomt. Op de computer lijkt de pagina wel erg groot te worden met relatief maar weinig tekst.


Bij het kantelen op een smartphone werkte de site nog niet goed, wat blijkt uit onderstaande screenshot, maar dat zal spoedig zeker verholpen zijn


Fotografie
Mooi is ook dat er beter gebruikt gemaakt wordt van fotografie. Voor foto’s is er meer ruimte alleen de hoeveelheid foto’s lijkt wat af te nemen. Dit valt met name op als je een huisje kiest en even wat meer van het huisje wilt zien. In de oude site waren (tot nu toe) meer foto’s beschikbaar om een indruk van het huisje te krijgen.


Navigatie
De navigatie is ook rustiger gemaakt. Deze bestaat nu uit Landal Rabbit Hill (dus terug naar het park),  Op en rond het park, Accommodaties,   Praktische info, Arrangementen en voor Rabbit Hill nog uit Camping. Bij sommige zaken, zoals “Op en rond het park”, is er nog een subnavigatie; Eten en drinken,  Zwemmen Sport en spel,  Kids, Omgeving, Wandelen en fietsen.


Verwarrend op de park pagina is dat er ook een zogenaamde kruimelpad komt. Dit omdat er al uit de navigatie blijkt waar je bent, dus de toegevoegde waarde is me onduidelijk
Bij het naar boven scrollen blijft de navigatie staan, maar op dit moment alleen nog maar van het hoogste nivo. Ben je bijvoorbeeld op een pagina kids, dan zie je dat niet meer, maar dan is alleen “Op en rond het park” opgelicht en ben je geneigd eerst weer naar deze pagina te klikken ipv direct te kunnen kiezen voor een van de andere subpagina’s (tenzij je natuurlijk weer helemaal naar boven scrollt).

Boeken
Bij het overzicht van de cottages kan je meteen de datum aangeven wanneer je wilt gaan en er wordt direct op beschikbaarheid gezocht. Duidelijk is nog wel dat deze pagina niet voor de snelle boeker bedoeld is. Immers als er beschikbaarheid is, kan je niet direct op een knop boeken drukken, maar moet je eerst meer informatie bekijken alvorens je een boek knop vindt.
Heel irritant is verder wel te zien dat de tekst “Prijzen zijn exclusief € 23,50 (vanaf 2015: € 24) reserveringskosten per reservering en persoonsgebonden kosten: verplichte bedlinnen € 7,25 p.p. (vanaf 2015: € 7,50) en kinderbedlinnen € 5,95 p.p. (vanaf 2015: € 6,25), toeristenbelasting € 0,85 p.p.p.n.” tig keer herhaald wordt. Vanuit regelgeving is dit wel verplicht maar om het bericht 13 keer op een pagina voorbij te zien komen, lijkt een beetje te veel van het goede.


Deze pagina lijkt bedoeld om snel een keuze te kunnen maken en direct te boeken. Zeker dat eerste lukt. Maar snel boeken gaat niet, want er is geen boek knop. Je moet eerst op meer info klikken en daarna kom je op een pagina met een knop om te boeken. Op deze eerste pagina zijn ook nog geen alternatieve aankomstdata te zien, wat op de volgende pagina wel het geval is.

Content
Toevallig viel het ons op dat bepaalde content niet meer beschikbaar was. Bij een volgende check was het er wel weer, waaruit duidelijk blijkt dat men nog de puntjes op de i aan het zetten is.

Conclusie
De site ziet er weer modern en verfrissend uit en we kunnen niet wachten tot de hele website onderhanden is genomen.
Hier en daar zijn er nog wat onlogische zaken, maar we gaan er van uit dat ze wel opgemerkt worden door Landal en dat ze ook aangepast zullen worden. Dat is wellicht ook de reden waarom de link op de gewone parkpagina van Rabbit Hill, die er vorige week nog opstond, toch maar weer is verwijderd.


Binnenkort zullen we eens kijken naar het boeken, dan kunnen we de bookingstool dan ook meteen gaan vergelijken met de nieuwe tool van Center Parcs (die op de Franse site beschikbaar is).