Landal Greenparks parken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen

maandag 20 oktober 2014

Record aantal deelnemers Low Car Diet

Meer dan honderd bedrijven en een recordaantal van 1150 deelnemers, onder wie honderd directeuren, hebben de afgelopen maand meegedaan aan het Low Car Diet.

De deelnemers lieten van 10 september tot 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid, zoveel mogelijk de auto staan. Onder de bedrijven die meededen, waren onder meer Nike, Bugaboo, IBM, PGGM, TMG, Arcadis, Achmea, ABN Amro, Eneco en Unilever.

De winnaar van het autovrije dieet is de Telegraaf Media Groep (TMG), die 60 procent duurzamere kilometers maakte. Tijdens het Low Car Diet hebben de deelnemende bedrijven volgens de berekeningen van de Carbon Manager van accountancy- en adviesbureau EY gemiddeld 38 procent bespaard op hun mobiliteitskosten, omgerekend zo’n € 100.000. Daarnaast reisden de deelnemers 30 procent schoner. Door te fietsen en te wandelen hebben medewerkers 16 procent meer bewogen.

Structurele maatregelen

Volgens COO Erik Kamphuis van EY voelde het Low Car Diet als een echt dieet. “Het resultaat mag er zijn: schoner milieu, lagere kosten en een fitter lichaam. Het geheim van dit succes is eigen verantwoordelijkheid en doorzettingsvermogen. Want als je wilt veranderen, dan begint dit bij jezelf .”

Landal GreenParks en EY gaan naar aanleiding van het evenement het mobiliteitsbeleid structureel verduurzamen.”We hebben met OV, elektrisch vervoer op de parken en onze groene leaseregeling al veel bereikt”, zei CEO Thomas Heerkens van Landal GreenParks. “Hier gaan we actief mee verder en richten ons ook op het woon-werk verkeer.”

Bron en hele artikel: Duurzaam bedrijfsleven