Landal Greenparks parken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen

zaterdag 16 januari 2021

Eigenaren vakantiehuizen spinnen garen bij lockdown

Nederlandse eigenaren van vakantiehuizen spinnen garen bij de lockdown. Nu vakantiewoningen in eigen land onverminderd populair blijven, zitten ook de prijzen flink in de lift, constateert platform Micazu.


..

De prijsstijging is volgens hem niet alleen te verklaren doordat verhuurders aan de prijsknop zijn gaan draaien. Mensen kiezen vaker voor een luxer huis, wat de gemiddelde prijs omhoog duwt. 

Animo 

Ook Natuurhuisje.nl ziet veel animo om er op korte termijn tussenuit te gaan. Vorig jaar leidde dat met name in de zomermaanden tot fors hogere prijzen, maar daar is nu niet echt sprake van. Zo ligt de gemiddelde prijs per nacht van een natuurhuisje in Nederland in januari op 118 euro, vorig jaar was dat 112 euro.

..

Bij vakantieparken zijn bezoekers vooralsnog terughoudend met boeken. Volgens Parkvakanties, waar vakantieparken als Center Parcs, Landal en Roompot bij zijn aangesloten, wordt er wel wat geboekt voor vertrek op korte termijn, maar is er nog genoeg beschikbaar, ook voor de voorjaarsvakantie. 

Dat leidt eerder tot stuntprijzen dan tot hogere prijzen. Zo bieden veel parken lastminute-aanbiedingen aan en lopen kortingen voor de meivakantie op tot 35 procent. Laurens Taekema van Parkvakanties: ,,Dat kan over twee maanden weer anders zijn. Als na de lockdown versoepelingen volgen, dan verwacht ik een run op vakantieparken en dat zullen we dan terugzien in de prijzen.”

Bron en hele artikel: AD



of kiest u liever voor Center Parcs of Roompot
Even weg op een park van DroomparkenTopparkenEuroParcs of RCN