Landal Greenparks parken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen

zondag 17 januari 2021

We boeken ons vakantiehuisje nu vooral last minute; Thuiswerken in vakantiehuisje

Afgelopen zomer was er een run op vakantiehuisjes. Vakantieparken zaten vol en ook de verhuur van losse huisjes liep als een trein. Dit jaar boeken we vooral last minute. Voor de meivakantie en zomer is er nog genoeg keuze.

Persconferenties bepalend voor boekingsgedrag

Zo hoopt Center Parcs te kunnen meebewegen met de aanpassingen in de coronamaatregelen, want die zijn heel bepalend in het boekingsgedrag. Ook bij Landal Greenparks merken ze dat. "Het effect van de persconferenties was enorm. Als er iets versoepeld werd, begon bij ons meteen de telefoon te rinkelen", vertelt woordvoerder Jeannette ten Kate-Winter.

....

Omboeken

Dat omboeken heeft voor een groot deel te maken met de verplichte sluiting van de faciliteiten. ..

Dat is ook wat ze zien bij Landal Greenparks, zegt ten Kate-Winter: "Vooral bij de grote parken die we hebben, komen mensen voor de faciliteiten." Gezinnen met kleine kinderen die zich verheugd hebben op het grote zwembad en het springen op de trampolines.

Bij de kleinere parken viel het mee met de annuleringen. "De mensen die voor die parken kiezen, zijn meer gewend er zelf op uit te gaan. Die gaan wandelen en fietsen in de omgeving. Dus ook na sluiting van de faciliteiten zijn die gasten gewoon gekomen."

Dat de zomer volgeboekt was, betekent voor Landal niet dat deze beter was dan voorgaande jaren. "We zitten in de zomer altijd vol, maar dit keer was het met hoofdzakelijk Nederlanders, terwijl normaal 30 procent van onze gasten uit het buitenland komt", legt Ten Kate-Winter uit.

Thuiswerken in vakantiehuisje

Geen spectaculaire zomer dus, maar vooral een andere samenstelling van gasten. "We zagen ook veel nieuwe gasten. Mensen die anders naar het buitenland waren gegaan en nu voor het eerst eens een vakantiepark in eigen land hebben uitgeprobeerd.

"Het is toch even weg uit eigen omgeving en ik denk dat veel mensen zo Nederland herontdekt hebben", vertelt Ten Kate-Winter.  Het komt zelfs voor dat mensen het thuiswerken zo beu zijn en met laptop naar een vakantiepark gaan. Gewoon om even weg te zijn uit de eigen huiskamer. "Dat zien we inderdaad gebeuren ja."

Bron en hele artikel: RTL



of kiest u liever voor Center Parcs of Roompot
Even weg op een park van DroomparkenTopparkenEuroParcs of RCN